Bulgarije september 2018

Bulgarije september 2018

In september ging deze leuke bende naar het verre Bulgarije. Ze genoten er van een nieuwe cultuur, de zon, elkaars gezelschap en het eten. Scrol helemaal naar onder voor de foto galerij. Klik op 1 van de foto's om deze te vergroten.

Hier lees je wat James Vannieuwenhove ons schreef over zijn ervaringen in Bulgarije.

Hallo,


Maandag 17 september vertrokken we met het vliegtuig vanuit Charleroi naar Plovdiv.Er is 1 uur tijdsverschil met Belgiƫ, we zijn dan ook direct naar ons hotel: hotel Alliance gereden en daarna zijn we iets gaan eten.
We bleven 4 dagen in Plovdiv. We doken de stad in om musea te gaan bezoeken en het was heel interessant. Plovdiv is een mooi stadje, we hebben veel gewandeld, terrasjes gedaan, een moskee, een klooster en de basiliek bezocht, naar het amfitheater geweest en ook een ijsje gegeten. Het eten was hier ook heel lekker.

Op vrijdag 21 september zijn we Plovdiv uitgereden richting Batak. Eerst zijn we een Rakia stokerij gaan bezoeken, naar het dierenpark geweest en dan naar de markt om groenten te kopen voor de barbecue van morgen.
In Batak verblijven we in hotel Unikat voor 2 dagen. Eerst hebben we een heel belangrijk kerkje bezocht waar de Turken 2000 Bulgaren doodgeschoten hebben.Dan zijn we naar een leefgroep geweest van mensen met een beperking, daar verblijven 8 mannen.
Aan het meer hebben we allemaal samen gebarbecued en het was heel lekker.
Zondag 23 september zijn we uit Batak vertrokken en eerst naar Sofia (de hoofdstad van Bulgarije) gereden, voor mij is dit een heel mooie stad. We hebben de kathedraal bezocht en zijn ook gaan kijken naar het paleis van de eerste minister. We hebben daarna heel lang in de shuttle bus gezeten op weg naar Vidin.

In Vidin verblijven we in hotel Dunav *** een heel mooi hotel, hier blijven we 3 dagen. In Vidin zijn we eerst een grot gaan bezoeken en daarna hebben op rotsen gewandeld, dat was niet gemakkelijk maar eens je boven bent heb je een prachtig uitzicht.
We zijn ook nog naar een Dagcentrum voor mensen met een beperking geweest, niet ver van ons hotel. Daar konden we koken of knutselen. We hebben daar ook allemaal samen gedanst en het was heel leuk.
De Donau is hier heel mooi.We hebben ook nog een kasteel bezocht.

Het is nu spijtig genoeg ons laatste avondmaal in Bulgarije, dat hebben we gevierd in het restaurant.
We zijn dan met de busjes terug van Vidin naar de luchthaven van Sofia gereden en vandaar uit hadden we onze vlucht terug naar Charleroi.

Einde Vakantie Bulgarije.Het was heel plezant om iedereen te leren kennen en om nieuwe vrienden te maken


Met dank aan onze begeleiding Kitty & Jan, Jef en Veronique en onze vertaalster in Bulgarije Ragostina.
Deelnemers aan de reis: Peter, Arun, Rodolph, Maarten, Sara, Patrick, Rudy, Lambertus, Reinhard en James

Groetjes,James van Pasform