Foto's fototentoonstelling

Foto's fototentoonstelling

Vijf dagen lang leerden vijf deelnemers de kneepjes van het vak over fotografie. Ze lieten hun creativiteit los. Met een persoonlijke selectie werd de tentoonstelling 'Over 't leven' gevuld. Je kan deze tentoonstelling nog bekijken in Zonnelied Molenbeek tot 7 september, van 11u tot 16u. Deze vorming is in samenwerking met Mediander.

Over 't leven

Met 5 deelnemers ging Charlotte van Pasform op stap. Ze namen foto's over hun visie van het leven.
Deze foto's werden nadien ten toon gesteld in Zonnelied VZW.


Elena

Elena

José

José

José

Angelique

Lea

Marie José

Marie José

Officiële tekst Mediander:

Fototentoonstelling: Over ‘t leven

In tijden van vermarkting kijken we als organisatie misschien anders tegenover mensen waarmee en waarvoor we werken. Met het fotoproject ‘Over ‘t Leven’ krijgen we een andere visie. De visie van cliënten, die hun leven ten volle willen leiden. Met of zonder vermarkting.

We krijgen de eer om een kijkje te nemen naar het leven van vijf totaal verschillende volwassenen met een beperking. Zij tonen hun dagelijkse doen en laten, hun interesses en de mensen die ze graag zien. Ze volgden, dankzij Mediander vzw, een vijfdaagse vorming rond fotografie bij Pasform vzw. Dit is een vormingsorganisatie voor mensen met een beperking.

De foto’s tonen gewone dingen, die ongewoon mooi worden. Een blik uit het raam of een kop koffie ’s morgens. Dingen die soms vanzelfsprekend zijn, maar toch zo belangrijk. De vijf fotografen tonen de wereld door hun ogen. Dit vinden zij belangrijk. Daarom zijn deze foto’s zo van belang. Niet alleen voor ons, maar voor beleidsmakers, directeurs en noem maar op.

We zien telkens een reeks van vijf foto’s die ‘Over ‘t Leven’ gaan. Want ook de cliënten willen een leven lang ondernemen.