Praktische informatie en algemene voorwaarden

1. Onze deelnemers zijn volwassenen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Zij zijn geïnteresseerd in de vorming.

2. De vorming is in een kleine groep. De educatief medewerker staat in voor een kwaliteitsvol programma en een fijne groepssfeer. Iedere deelnemer krijgt gedeelde en persoonlijke aandacht.

3. We vragen je om steeds mee te hebben: je identiteitskaart en een briefje met daarop je adres, noodnummers en andere belangrijke informatie voor in geval van nood.

4. In onze prijs zit de kost voor de activiteit en de nodige materialen, de begeleiding, de administratie en de verzekering. Zakgeld is nooit inbegrepen. Of je zakgeld dient mee te brengen en hoeveel, hangt af van de activiteit vermeld bij de vorming.

5. Soms vragen wij om bepaalde zaken mee te brengen of aan te doen: een schort, een grote zak om het resultaat mee naar huis te nemen of gemakkelijke stapschoenen. Als je deelneemt aan een vorming met overnachting krijg je samen met de factuur een lijst toegestuurd met wat je moet meebrengen in je koffer.

6. Bij een buitenactiviteit zorg je dat je gekleed bent volgens de weersvoorspelling: regenkledij of zonnehoed?

7. Medicatie moet je altijd zelf meebrengen. Doe dit zo geordend mogelijk, bv. in een pillendoosje of een blister. Zorg dat je goed weet, wanneer je wat moet innemen. Indien nodig zeg het vooraf, of aan het begin van de vorming aan de educatief medewerker, zodat deze kan toezien dat je de medicatie neemt.

8. ADL-opdrachten behoren niet tot de taak van de educatief medewerker. Wel zal er flexibel omgegaan worden met eenvoudige ondersteunende handelingen. Accidentele situaties en EHBO zullen naar best vermogen verholpen worden.

9. Als je deelneemt aan een vorming met overnachting moet je een medische fiche invullen. Deze medische fiche bezorg je Pasform in de week na je inschrijving. De medische fiche kan gedownload worden vanop deze website. Enkele weken voor de vorming met overnachting vragen wij om de medische fiche te actualiseren.

De educatief medewerker zal geen verpleegkundige handelingen stellen. Thuisverpleging op locatie kan ingeschakeld worden voor persoonlijke hygiëne of verzorgingstaken. Dit regel je zelf, maar wel in samenspraak met Pasform opdat je aan de activiteiten kan deelnemen.

10. Tijdens de vormingen kunnen er foto’s getrokken worden. Als deelnemer trek je foto’s die alleen in de eigen levenssfeer mogen getoond worden. Medewerkers van Pasform nemen foto’s die eventueel kunnen gebruikt worden in een brochure, op de website, bij een tentoonstelling, …. Indien je niet wilt dat foto’s gebruikt worden waar jij herkenbaar op staat of jouw resultaat van de activiteit (schilderij, juweeltje, …) vermeld dit dan uitdrukkelijk bij de inschrijving.