Vrijwilligers Welkom

Vrijwilligers maken mooie dingen mogelijk!Een inclusieve samenleving is onze drijfveer. Om daaraan te bouwen rekent Pasform op vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen de leefwerelden meer samenbrengen van een persoon mét en een persoon zonder handicap. Elkaar leren kennen, geeft kansen om elkaar meer te begrijpen en om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Meer mensen leren kennen en van elkaar leren, maakt je als mens sterker. Dit geldt zowel voor de deelnemer, als voor de vrijwilliger en de educatief medewerker.

Daarbij zijn vrijwilligers ook zeer waardevol om de deskundigheid die ze hebben te delen of verder ontwikkelen. Tijdens een vorming kunnen zij hun talenten inzetten om samen met de deelnemers tot een mooi resultaat te komen, zoals een creatief werkstuk, een goed gesprek, een samen bereidde maaltijd of een culturele uitstap. Ook die extra aandacht, het sociaal contact of het opnemen van zorg zijn daarbij van belang.

Vrijwilligers kunnen vorming mee assisteren of deelverantwoordelijkheden in een vorming opnemen. Dit kan in een dag- of avondvorming, of eventueel ook op een meerdaagse. Kijk even rond op deze website wat we allemaal te bieden hebben.

Heb je vragen? Heb je zin om mee te doen? Neem dan contact op met Krista.
Krista@pasform.be of 0468 16 79 37.

We overlopen met jou welke kansen er allemaal zijn om aan vrijwilligerswerk te doen. We geven je uitleg over hoe Pasform de vrijwilligers ondersteunt, het vrijwilligerscontract, de verzekering en de vergoeding.

Wat wij verwachten van de vrijwilliger? Veel enthousiasme om open en respectvol contacten te leggen met personen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Vrijwilligerswerk bij Pasform is een win-win relatie. Ook jij als vrijwilliger krijgt de kans om nieuwe ervaringen en kennis op te doen, je sociale contacten te verruimen en een bijdrage te leveren in het leven van personen met een beperking.